Pages

18 februára 2013

Ski Faktor


Najlepšie rady od expertov, aby tvoja pokožka neutrpela ujmu na zimnom slnku 






Lyžovačka je oveľa viac, ako len šport. Ide o neopisateľný pocit, ktorý vzniká, keď sa spúštame  dole po zasnežených kopcoch a  bez veľkej námahy.Alebo ide o prostredie, kde sa práve nachádzame. Alebo intenzívny pocit rýchlosti, ktorý vyvoláva v nás tvorbu adrenalínu“Pri lyžovaní sa uvoľnujú hormóny šťastia, ktoré vytvárajú pocit fyzickej pohody. Navyše, kontakt s prírodou a dýchanie čerstvého vzduchu sú dva faktory, ktoré pomáhajú nášmu emočnému stavu”, vysvetľuje expert Rafael Vicetto z  fyzio-terapeutickej kliniky.Lyžovanie je výborný šport, ktorý nás udržuje vo forme a kde vykonávame aktivitu na čerstvom vzduchu. Ale, ako vedia aj lyžiari-experti, lyžovanie je jedným so športov, ktoré najviac poškodzuje našu citlivú pokožku. “Na horách je slnko najnebezpečnejšie pre našu pokožku.  Množstvo ultračervených lúčov sa vyskytuje vo väčšej miere ako pri mori”, tvrdí MUDR.Eduardo Bran, riaditeľ IMEMA (Instituto Médico Estético de Madrid). “Odraz slnka na snehu môže spáliť našu pokožku”, vysvetľuje MUDR. Fernando Ordás.” Je nevyhnutné používať produkty ako: slnečná ochrana, balzam na pery s uv ochranou.” 



Lyžovačka a starostlivosť o pleť


Počas lyžovačky je nevyhnutné hydratovať pokožku toľko krát, ako je to nevyhnutné, aby sme sa “vyhli ochudobneniu na hydrolipidy a skonsolidovali prirodzenú ochranu na pokožke” Takto dosiahneme, že pokožka bude mať svoju obranyschopnosť na vysokej úrovni, aby sa vedela brániť proti zmenám počasia, ktoré je typické na lyžovačke. 

Aplikuj si na tvár krém s UV ochranou, nezabudni ju naniesť aj na krk, uši a ruky. Nezabudni, že na zasnežených kopcoch, UVA žiarenie pôsobí priamo na pleť a odraz svetla zo snehu, dosahuje efekt lupy. Každý deň, vrátane zamračeného dňa si aplikuj ochranný faktor, balzam na pery s ochranným faktorom a používaj okuliare, ktoré filtrujú všetky typy uv žiarenia”, argumentuje expert na dermatológiu Eudardo Bran. 

Ak nebudeme dávať pozor na našu pokožku, efekt zimného obdobia - zima, vlhosť, vietor, náhle zmeny teploty, ju dezhydratuje do hĺbky a spôsobí zčervenanie. “Normálna pokožka, a hlavne mastná pokožka, lepšie znášajú zimu, ako suché  a citlivé typy pokožky, ktoré si vyžadujú viac starostlivosti. Ak je tvoja pleť suchá, krém bohatý na oleje a super hydratačný, udží nevyhnutnú vodu v pleti. Na druhej strane, aj mastné typy pleti musia byť hydratované, s jemnejšími textúrami, s menším množstvom olejov, nekomedogénne, ktoré regulujú tvorbu mazu”, tvrdí MUDR Eduardo Bran, Riaditeľ IMEMA. 




O vedľajších efektoch produktov so slnečnou ochranou na chemickej báze páni doktori nič nehovoria. Biodiva ponúka produkty na ochranu proti UV žiareniu a navyše v bio kvalite. K dispozícii sú Amazonia opaľovací krém s burití olejom SPF 25, a Amazonia na ochranu pier s burití olejom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára