Pages

25 októbra 2013

POZRIEM SA DO ZRKADLA...


Naša pleť je vystavovaná rôznym faktorom, ktoré na ňu vplývajú negatívne i pozitívne. Ako si vybrať správny krém? Aké mydlo používať? Vplýva na ňu aj moja strava? Trochu sa tomu prizrime...

Výber správneho krému. Podľa väčšiny popisov na krémoch, je podstatné, aby ste poznali svoj typ pokožky. Je to síce pekné a existujú aj návody, ale  niektorým ľuďom robí veľký problém určiť aký typ pleti májú. Jedným spôsobom je vyskúšať viaceré značky krémov. Na trhu je veľa značiek, ktoré majú dobré reklamy, ale výsledok nie je ten, aký by ste očakávali. Samozrejme existujú aj biokrémy, ktoré sú síce drahšie a možno si poviete, že to za to nestojí, ale ak skúsite raz a bude dobre, nepodľahnete ešte raz?


Značka mydla je rovnaký problém ako vyššie spomenutý krém. Tiež pôjde o odskúšanie alebo si vyberiete podľa zloženia a odporúčaní. Pri mydlách je problém v tom, že môžu vašu pleť vysušovať a vy sa necítite dobre a musíte sa neustále krémovať. Možno to je aj marketingový ťah. Kúpime si mydlo a potom si musíme kúpiť aj krém. Našťastie aj tu existuje alternatíva prírodných mydiel, ktoré sú šetrné k vašej pokožke. Hlavný dôvod je to, že mydlá sú vyrábané synteticky a neviem ako všelijako a prírodné mydlo sa snaží zachovať prirodzenú štruktúru vašej pleti a takisto je aj telo naň viac prispôsobené.

Strava a rôzne zlozvyky taktiež vplývajú na pleť. Zlá strava sa môže odraziť na vyrážkach alebo mastnote pleti, ktorá postihuje väčšinou mladých, kde sa k tomu pridávajú hlavne hormóny. Avšak aj nám sa niekedy zdá, že tá pleť nie je dokonalá ako predtým, než sme zjedli tú ťažkú večeru na oslave našej tety. Takisto fajčenie nepridáva pleti na kráse. Tento problém sa síce môže ukázať až neskôr, ale stále tu ten problém je. Vráskavé tváre sú spôsobené nielen úsmevmi ale aj voľnými radikálmi, ktoré vznikajú práve pri fajčení alebo pití veľkého množstva alkoholu.

Spôsob ako ochrániť našu pleť je vybrať si vhodné kozmetické prostriedky, ktoré nám nespôsobia problémy, obmedziť neduhy a zlepšiť životosprávu. Zdá sa to náročné, ale odrieknutie si sladkej tyčinky naplnenej arašidmi ocení nielen vaša pleť ale aj vaše telo. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára